Votowanie

Started by camal, August 06, 2010, 05:07:33 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

camal

Więc od 3 dni ruskie robią mnie w bambuko nie mam vote coinów po 40 min co zauważyłem to że odlicza teraz od 30 w dół, a wcześniej jak dostawałem vote coiny to szło od 15. Próbowałem z angielskiej/ruskiej głosować i to samo  :-\

Lokocz

Quote from: camal on August 06, 2010, 05:07:33 PM
Więc od 3 dni ruskie robią mnie w bambuko nie mam vote coinów po 40 min co zauważyłem to że odlicza teraz od 30 w dół, a wcześniej jak dostawałem vote coiny to szło od 15. Próbowałem z angielskiej/ruskiej głosować i to samo  :-\
sprawdz czy twoja przegladarka nie usuwa cookies przy zamykaniu
upewnij sie tez czy wpisujesz x5 przed nickiem na stronie votowania

camal

x5-nick to wiem cookie usuwa

kurwamac123

cudak

Witam,

Mam problem z tym votowaniem  :( Robię wszystko zgodnie z instrukcją: https://forumen.rpg-club.net/index.php?topic=7310.0 Jednak po zakończeniu nie dostaje nagrody (coins). Próbowałem przez stronę angielską jak i również przez rosyjską i nic z tego :( Sprawdziłem też wchodząc przez Internet Explorer w ustawieniach ustawiłem ten najniższy stopień dla plików cokies (dokładnie nie wiem co trzeba tam ustawić, ale myślę, że to TO :) mogę załączyć "print screena" jeśli potrzeba). W trakcie votowania wyskakuje mi jakieś odliczania (chyba z dwa razy), czekam cierpliwie i na sam koniec wyświetla komunikat "Spasiba ! itp. itd. coś o tym, że dziękują za oddany głos". Czyli reasumując powinno być wszystko OK jednak jak wchodzę do gry to niestety, ale nie mam tych "coinsów" :(. Ile czasu się czeka na przyznanie nagrody za głosowanie (można to gdzieś sprawdzić czy przyznano mi)? Czy muszę być wylogowany z gry żeby głosować ? Co ile można głosować ? Co 24 godziny ?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedz.

Kimaro

musisz odczekac 15 minut jakos jest w info ze co 15 minut strona robi przeliczanie glosow i wydaje nagrody - coiny

Umcyk

Wylogowana postać z gry, oddanie głosu, po 10-15 minutach czy jakoś tak vote coin jest na koncie (nie logować się przez te jakieś 15 minut).

cudak

Hmm....

Wczoraj czekałem znacznie dłużej i nic :( kurcze szkoda, bo zaczynam znowu grac po dość długiej przerwie i adena za te "coinsy" bardzo by się przydała. Sprawdze jeszcze jak wrócę do domu, może dodali, oby tak :)

Jeśli ktoś inny ma jakieś wskazówki co do mojej sytuacji bardzo bym prosił o pomoc.

Pozdrawiam.

Quote from: UmcykWylogowana postać z gry, oddanie głosu, po 10-15 minutach czy jakoś tak vote coin jest na koncie (nie logować się przez te jakieś 15 minut).

Dzięki za pomoc sprawdzę i napisze czy mam.

Witam ponownie

Niestety, ale nie dostałem. Chyba votowanie nie odbyło się do końca :( Po uzupełnieniu literek/cyferek z obrazka i wpisanie nicka: (x5-nick postaci) jak kliknę w tzw. ENTER to wyskakuje mi komunikat:

Это первое Ваше голосование, поэтому сейчас мы только ставим Вам cookie ресурса L2TOP.
Если это не первое Ваше голосование, то сообщение Вы видите потому, что удалены cookies Рейтинга — такое возможно, например, из-за того, что браузер настроен на удаление cookies при выходе.
Ваш голос будет засчитан при следующем голосовании не раньше, чем через сутки.

Mógłby mi ktoś to przetłumaczyć ? Aha ciasteczka na stronie muszą być zapisywane ?

Arcain

Masz mase translatorow online, mozna wrzucic i sprawdzic.  W kazdym razie to standardowy komunikat po pierwszym glosowaniu, ktore zapisuje cookie. Dopiero drugie glosowanie (oczywiscie 24h pozniej) powinno dac Ci coina. Cookie musza byc zapisywane, wiec jesli Twoja przegladarka tego nie robi to sprawdz konfiguracje badz uzyj do glosowania innej. Od biedy moze byc nawet jakas Opera czy Firefox portable.

fafi

Quote from: cudak on September 16, 2010, 04:14:05 PM
Это первое Ваше голосование, поэтому сейчас мы только ставим Вам cookie ресурса L2TOP.
Если это не первое Ваше голосование, то сообщение Вы видите потому, что удалены cookies Рейтинга — такое возможно, например, из-за того, что браузер настроен на удаление cookies при выходе.

Mógłby mi ktoś to przetłumaczyć ? Aha ciasteczka na stronie muszą być zapisywane ?

tu pisze ze to twoje pierwsze glosowanie i zapisze ci cookie na kompie. Na nastepny dzien ci juz przyzna vote coina
mozesz tez miec wlaczone czyszczenie cookie, wowczas dodaj sobie tego cookie do wyjatkow, zeby ci go nie kasowalo, bo inaczej za kazdym razem bedziesz mial ten komunikat

cudak

Quote from: fafitu pisze ze to twoje pierwsze glosowanie i zapisze ci cookie na kompie. Na nastepny dzien ci juz przyzna vote coina
mozesz tez miec wlaczone czyszczenie cookie, wowczas dodaj sobie tego cookie do wyjatkow, zeby ci go nie kasowalo, bo inaczej za kazdym razem bedziesz mial ten komunikat

Jak dodać tego "cookie" do wyjątków ? Mam dodać stronę ? Bo jak klikam głosuj to wyskakuje mi nowe okno w przeglądarce Internet Explorer 8 i tą stronę ma dodać jako wyjątek ? Jeśli mam ustawione w ustawieniach Internet Explorer 8 żeby zapisywał dla wszystkich stron pliki "cookie" to już nie muszę dodatkowo zatwierdzać tego "cookie" do wyjątków ?

Dzięki za pomoc jak będę w domu to sprawdzę, w sumie to wątpię żebym miał w inventory Vote Coins, ale...

Witam ponownie,

Tak jak pisałem przyszedłem do domu, zalogowałem się do gry i w inventory nie ma Vote Coins :( A głosowałem wczoraj około 18:00.

Najlepsze, że jak zagłosowałem dzisiaj to wyświetlił się komunikat ten sam co wczoraj:

Kurcze już mnie to troszkę denerwuje :( Może ktoś wie o co chodzi ?

Arcain

Sciagnij sobie jakiegos firefoxa albo opere portable i uzywaj jej tylko do glosowania. Mozliwe, ze cos z IE sie sypie skoro za kazdym razem widzisz komunikat o tym, ze to pierwsze glosowanie.

cudak

Mozilli używam cały czas :) i też wcześniej jak próbowałem głosować to nic z tego nie było. Właśnie dlatego zainstalowałem Internet Explorer 8, aby mieć tylko do głosowania jednak nic z tego :(

Normalnie witki opadają :)

Dzisiaj tzn. 18 września 2010 spróbowałem jeszcze raz zagłosować i znowu wyświetlił się komunikat:

QuoteЭто первое Ваше голосование, поэтому сейчас мы только ставим Вам cookie ресурса L2TOP.

Sprawdziłem już wszystko ciasteczka się zapisują jednak u mnie coś nie działa, Dam sobie już z tym spokój chyba, szkoda :( Czy program Mozilla ma gdzieś w opcjach, że jak zamknę go to ciasteczka się automatycznie usuwają ? (to może być wina).

fafi

Quote from: cudak on September 17, 2010, 04:56:39 PM
Quote from: fafitu pisze ze to twoje pierwsze glosowanie i zapisze ci cookie na kompie. Na nastepny dzien ci juz przyzna vote coina

Jak dodać tego "cookie" do wyjątków ? Mam dodać stronę ? Bo jak klikam głosuj to wyskakuje mi nowe okno w przeglądarce Internet Explorer 8 i tą stronę ma dodać jako wyjątek ? Jeśli mam ustawione w ustawieniach Internet Explorer 8 żeby zapisywał dla wszystkich stron pliki "cookie" to już nie muszę dodatkowo zatwierdzać tego "cookie" do wyjątków ?

Dzięki za pomoc jak będę w domu to sprawdzę, w sumie to wątpię żebym miał w inventory Vote Coins, ale...

Witam ponownie,

Tak jak pisałem przyszedłem do domu, zalogowałem się do gry i w inventory nie ma Vote Coins :( A głosowałem wczoraj około 18:00.

Najlepsze, że jak zagłosowałem dzisiaj to wyświetlił się komunikat ten sam co wczoraj:

Kurcze już mnie to troszkę denerwuje :( Może ktoś wie o co chodzi ?

hmm o 18 nie glosuje tylko rano, wiec nie wiem, moze przez duzy online wowczas sa opoznienia lub nie przyznaje, ale z rana tylko na razie 1 raz mi sie zdarzylo ze nie dostalem coina

co do ciasteczek to z IE : opcje internetowe/prywatnosc/zaawansowane i pozaznaczaj tam wszystko i ustaw wszystko na zaakceptuj
ciasteczka masz w opcje internetowe/ogolne/usun i tam odznacz usuwanie cookie przy wyjsciu z przegladarki
do tego w opcje internetowe/zabezpieczenia ustaw kazdy z tych 4 obrazkow co masz do gory na domyslny
zaglosuj 2 razy i zobacz czy za drugim razem masz inny tekst niz powinienes

to okienko co ci sie otwiera przy glosowaniu nowe to mozesz wywalic, ono nie jest potrzebne to tylko reklama, wazne zebys nie zamykal okna az nie poodlicza ono wszystkiego gdzie wpisywales te literki z obrazka i imie gracza na ktorego ma coiny dac

piot

ludzie ! głosowanie nie votowanie

kornez

....wylogowujesz się z gry.

1. wchodzisz tu: http://l2top.ru/index.php?servID=1632&act=vote&prefix=x5
2. w pierwsze pole wpisujesz kod z obrazka, w pole poniżej tylko swój nick, bez dodatków z przodu, potwierdzasz enterem.
3. Jeżeli nie zrobiłeś błędu w kodzie z obrazka zobaczysz coś w ten deseń:
QuoteСпасибо!
Ваш голос принят и будет зачислен через
(odliczanie ~40 sekund)
Wszystko ok, czekasz aż czas dojdzie do 0 i przekieruje cię na nową stronę.
4. Po odliczaniu, powinieneś mieć taki komunikat:
QuoteСпасибо!
Ваш голос учтен.
Ваш голос в статистике появится в течение 3-х минут.
I nowe odliczanie, które nie jest (raczej) konieczne, ale przeczekaj do końca, minuta cie nie zbawi ;p
5. W celu sprawdzenia poprawności swojego votowania, odczekujesz ok 3min i wchodzisz na: http://l2top.ru/info/1632/votes//
Jeżeli znajdziesz się na liście i będziesz tam zapisany w formie x5-twójnick oznacza to, że wszystko poszło ok.
6. Czekasz wylogowany ok. 15min aż rpg-club doda coinsa do twojego inwentarza.

cudak

Dziękuję za wszelką okazaną pomoc. Chciałbym to sprawdzić czy działa, ale czy jeszcze za to głosowanie/votowanie dają Vote Coins ? Czy już zakończono tego "eventa" :)

Lokocz

Quote from: cudak on October 01, 2010, 09:18:55 PM
Dziękuję za wszelką okazaną pomoc. Chciałbym to sprawdzić czy działa, ale czy jeszcze za to głosowanie/votowanie dają Vote Coins ? Czy już zakończono tego "eventa" :)
dostaje sie nadal vote coiny i nie sadze zeby to kiedykolwiek mialo sie skonczyc

kornez

j/w
to nie event, vote coinsy mają tylko nakłaniać do głosowania i utrzymywania serwera w topie.

cudak

Niestety, próbowałem już wszystkiego co było opisane, za każdym razem wyskakuje mi komunikat:

QuoteЭто первое Ваше голосование, поэтому сейчас мы только ставим Вам cookie ресурса L2TOP.

Nie wiem już o co chodzi, inni mają a ja nie :(

Flosh

Quote from: cudak on October 05, 2010, 12:21:39 AM
Niestety, próbowałem już wszystkiego co było opisane, za każdym razem wyskakuje mi komunikat:

Nie wiem już o co chodzi, inni mają a ja nie :(

twoja przeglądarka usuwa cookie przy zamykaniu ...

Kimaro

QuoteЭто первое Ваше голосование, .

Tlumacze ci pierwsze 4 slowa tego komunikatu: "to twoje pierwsze glosowanie"

cudak

Quote from: Floshtwoja przeglądarka usuwa cookie przy zamykaniu ...

Sprawdziłem już po kilkanaście razy :( niestety, ale dalej ten sam komunikat, Przestawiałem już opcję, itp., itd...... "Walczę" z tym już od dwóch tygodni.

Quote from: KimaroTlumacze ci pierwsze 4 slowa tego komunikatu: "to twoje pierwsze glosowanie"

Jak już wcześniej wspomniałem komunikat ten dostaje codziennie po głosowaniu, od jakiś dwóch tygodni, więc nie może to być moje pierwsze głosowanie.

Quote from: ArcainSciagnij sobie jakiegos firefoxa albo opere portable i uzywaj jej tylko do glosowania. Mozliwe, ze cos z IE sie sypie skoro za kazdym razem widzisz komunikat o tym, ze to pierwsze glosowanie.

Udało się :) W końcu dostałem "Vote Coina". Zainstalowałem Opere i jest już wszystko OK :) Nie wiem czemu na innych przeglądarkach nie dostawałem..... mniejsza z tym ważne, że już działa.

P.S.

Postępuje zgodnie z wskazówką:

Quote from: Kornez....wylogowujesz się z gry.

1. wchodzisz tu: http://l2top.ru/index.php?servID=1632&act=vote&prefix=x5
2. w pierwsze pole wpisujesz kod z obrazka, w pole poniżej tylko swój nick, bez dodatków z przodu, potwierdzasz enterem.
3. Jeżeli nie zrobiłeś błędu w kodzie z obrazka zobaczysz coś w ten deseń:
Спасибо!
Ваш голос принят и будет зачислен через
(odliczanie ~40 sekund)
Wszystko ok, czekasz aż czas dojdzie do 0 i przekieruje cię na nową stronę.
4. Po odliczaniu, powinieneś mieć taki komunikat:
Спасибо!
Ваш голос учтен.
Ваш голос в статистике появится в течение 3-х минут.
I nowe odliczanie, które nie jest (raczej) konieczne, ale przeczekaj do końca, minuta cie nie zbawi ;p
5. W celu sprawdzenia poprawności swojego votowania, odczekujesz ok 3min i wchodzisz na: http://l2top.ru/info/1632/votes//
Jeżeli znajdziesz się na liście i będziesz tam zapisany w formie x5-twójnick oznacza to, że wszystko poszło ok.
6. Czekasz wylogowany ok. 15min aż rpg-club doda coinsa do twojego inwentarza.

Dziękuję wszystkim za okazałą pomoc.

pawels89

Niestety, nie wiem jak Wam może to działać.

Komunikat z Google Chrome:

Ta strona internetowa zawiera pętlę przekierowania.

Strona internetowa pod adresem http://l2top.ru/index.php?servID=1632&act=vote&prefix=x5 spowodowała zbyt wiele przekierowań. W rozwiązaniu problemu może pomóc usunięcie plików cookie tej witryny lub zezwolenie na pliki cookie innych firm. Jeśli to nie pomoże, prawdopodobnie jest to błąd konfiguracji serwera, a nie problem z tym komputerem.

Komunikat z Opery:

Stan przekierowania

Nastąpiło przekierowanie pod adres http://l2top.ru/index.php?servID=1632&act=vote&prefix=x5. Aby tam przejść, proszę kliknąć ten odnośnik.
Dokument wygenerowany przez przeglądarkę Opera.

IE ładuje się w nieskończoność.

Na iPhone 3GS (przeglądarka Safari) sukces. Częściowy. Pojawia się po 'głosowaniu' komunikat:

Opera mini, także z iPhone 3GS - wieczne ładowanie, jak w IE...

Czy ktoś może mi pomóc? Jednak 2.5kk adeny piechotą nie chodzi :(