[x30] Sytuacja Polityczna na serwerze

Started by Noale, December 01, 2009, 04:24:38 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Noale

Witam

Zaczałęm grac tutaj jakis czas temu i zdążyłem się zorientować, że główną siłą jest tutaj ETC. Chciałbym się dowiedzieć jakie inne klany/ally starają się dobić do ich poziomu i nawiązać w miarę równą walkę? W których klanach grają rozsądni ogarnięci ludzie?
Noale - Mystic Muse 78 / Elemental Summoner 75 / Sword Muse 77 / Palladin 73

Toxic

Ciężko będzie odpowiedzieć na twoje pytanie. Jak na moje oko jest bardzo mało klanów rokujących na coś podobnego. Co jakiś czas pojawia się jakiś "zerg" pograją kilka tygodni i puf z dnia na dzień znikają (jak redwings ,teamzone,ncux, XlllLegion blablabla). W tej chwili zauważalne są NoFear RedPlay'e, Meow oraz Unique jednak ciężko stwierdzić jak długo sytuacja będzie tak wyglądać.

Noale

Kiepska sprawa jeden klan dominuje wszystkich dodatkowo utrudnia innym dozbrojenie (pkowanie pod rb itp.) a nie widać nawet większej konkurencji. Co do NoFear to z tego co widziałem na forum krążą plotki że macie jakiś kryzys.

Toxic

Wiesz co do ETC maja na co sobie zapracowali, czy to botowaniem czy nie ( gdyby większość ludzi umiała porządnie skonfigurować ten wynalazek to by go używała). Sam też na pewno będąc w klanie, który trzyma władzę na serwerze nie bawiłbyś się w caritas. Co do NF ja specjalnie kryzysu żadnego nie widzę, jednak ma tam jakieś swoje minusy i ułomności.
Prawdę mówiąc bardziej denerwuje mnie masa małych klaników, które licząc na przychylność ETC sprzedadzą każdą lokację w której się pojawimy niż samo ETC

valandril

sytuacja wygląda tak. 90% ludzi płacze o epiki, hero i w ogóle zerg etc. i dalej nie wpadli na to że server wygrywa sie nie "łołnieniem" w 20 osób w klanie, tylko porządnym dużym klanem z constant pt i jakąś organizacją. Jak na razie taki klan jest na serverze jeden, co ma oczywisty skutek. Co nie oznacza, że server będzie 1 stronny cały czas, śmiem twierdzić że nie długo to się to zmieni, zwłaszcza że etc samo oferuje pomoc w wyfarmieniu się klanom które mogą stworzyć jakąś konkurencje. W sumie nie dziwie się ile można pve? Co do pvp to nie brakuje i nie zabraknie, poczekajmy chwilę na klany które niedawno przyszły z c5/6 i dopiero się zbroją i uczą gracii.
Please smite me (gief -)

Black

Teoretycznie serwer jest jeszcze "Młody" moim zdaniem nie jest to kwestia botów. Tak jak wyżej wspomniano jest parę klanów ogarniających

Ogarnia+zerg = ETC
Avatarzy/MeoW/NF i parę innych, sytuacja się rozwinie :)

valandril

boty to miały znaczenie na becie i może miesiąc po niej jeśli idzie o lvl. Nie mowie ofc o sprzecie ;p Jak ktoś chce to wyfarmi się bez problemu bez bota. To jest przecierz mid rate nie jakis retail
Please smite me (gief -)

Toxic

Chodziło mi bardziej o to ze wtedy sobie pokorzystali, zdobyli przewagę. Teraz sytuacja wygląda zazwyczaj tak ze pojawi się jakiś klanik po kilku tygodniach widzą ze mimo ze to mid-rate trzeba ogarnąć tam jakieś instancje, quest szybko się zniechęcają i emoquit.

Black

No dokładnie tak jest :P

Dla mnie są najgorsze pierwsze dni :

a) trzeba zrobić bufferów

b) spoila itp. do botowania - a to trochę nudne(dla sprzętu)

Potem jest zabawa z reckami na s80/s84 :P

Noale

Samo zrobienie buffera  + wyfarmienie lvli nie jest problem. Paliaka + x30 exp rate pozwala szybko dobić do 78, poważeniejszym problemem jest ubranie się o ile A grade armory i robe oraz S weapon da się załatwić, to niestety szansa na zrobienie varka/ketra lvl 5 niestety już nie. Chyba, że rzeczywiście ma się klan który jest w stanie się szybko zebrać i ubić rb. Nie wiem natomiast jak wygląda sytuacja z Cry 10+

PS. Prośba do bioracych udział w dyskusji chiałbym żeby ten topic nie zamienił się w flame, tylko został o charakterze informacyjnym dla nowych ludzi przychodzących na serwer :)

valandril

ketra/varka 5 lvl tez nie sa jakims dzikim wyczynem bynajmniej.
Please smite me (gief -)

Black

Dobra nie oszukujmy się, znamy realia :

Ustawiasz bot pt w dwa tyg po 20h będziesz miał

2 x sety s
2x sety A
2x bron s clena
Bizu s

Dalej już trochę pobawisz się;p
No a jak nie, to już z a gr dużo zabawy nie ma

valandril

dobra nie oszukujmy się - nie każdy botuje, bo i po coś ten server jest x30 a nie x1, nie potrzebowałem walkera żeby uzbroic sie w full s...
Please smite me (gief -)

Black

owszem, ale botuje ponad połowa.

co do uzbrojenia czy to na x1 czy x30 eq zalezne jest od czasu jaki poswiecamy na gre.

Polecam it q na recki s/manor

valandril

przesadzasz z ponad połową. i to grubo. może kiedyś ale teraz już nie.
Please smite me (gief -)

Toxic

Quote from: valandril on December 03, 2009, 12:28:44 AM
przesadzasz z ponad połową. i to grubo. może kiedyś ale teraz już nie.

Prawda. Kiedyś dość często trafiałam na bocika na varce,ketrze czy iopie gdzie ludek biegał sobie na mainie zaplątany między kamieniami. Teraz już się to tak nie rzuca w oczy więc skala na pewno jest mniejsza.

Innovi

Quote from: Black on December 03, 2009, 12:22:44 AM
owszem, ale botuje ponad połowa.

co do uzbrojenia czy to na x1 czy x30 eq zalezne jest od czasu jaki poswiecamy na gre.

Polecam it q na recki s/manor

Imho na fog latwiej o recke s weapon niz na IT :)

NullPoint

it quest sucks w fog po 2 recki na 1h idzie wyciagnac

Noale

Quote from: NullPoint on December 04, 2009, 01:17:52 AM

Quote from: Innovi on December 03, 2009, 11:42:08 PM

Pod jakim względem lepiej? Szybciej lecą QI?

Gawain

Quote from: Noale on December 04, 2009, 01:58:52 PM
Quote from: NullPoint on December 04, 2009, 01:17:52 AM

Quote from: Innovi on December 03, 2009, 11:42:08 PM

Pod jakim względem lepiej? Szybciej lecą QI?
A pod takim, ze oba questy sa 5x.
W Imperial Tombie musisz miec 1000 relictow (okolo 30min farmienia), dodatkowo zeby wybrac recepte musisz ukonczyc 4 sepulchers.
W FoG zbierasz 1200 itemow (35-40min~) i wybierasz recepte

Arris

Sytuacja została już raczej opisana (ETC + kilka klanów walczących między sobą + reszta random klaników). Co do klanów to z polskich, które próbują coś zrobić to chyba jesteśmy tylko my (NF)? A tak to wspomniane RedPlay, Meow (do których ponoć dochodzą uNiQues). Ja o kryzysie nie słyszę, to ETC chciałoby byśmy rozwiązali klan :P Niestety my jedni jesteśmy wyłączeni z jakiejkolwiek "pomocy" ^^ (Nie, żeby nam na niej zależało).

Fakt jest taki, że niestety nowi gracze szybko się zniechęcają do gry widząc dominację ETC, i niestety nie tylko w małych klanach. Nawet u nas było trochę takich "zniknięć" z servera :P To zdecydowanie utrudnia rekrutację i organizację bo nie wiadomo kiedy taki ktuś wyparuje. A przydałoby się trochę więcej aktywnych graczy, zwłaszcza supportu.

Noale

@Gawain czyli nie ma róznicy po prostu nie trzeba robić 4S ;)

@Arris dlatego właśnie pytam o strony konfliktu, bo ownowanie wszystkich wcześniej czy później traci sens. Przegrywanie może jest bardziej frustrujące ale zarazem daje więcej radochy i motywacji. Dlatego też interesuje mnie kto tutaj rokuje nadzieje na stworzenie silnej opozycji.

valandril

Please smite me (gief -)

killer625

szanse na stworzenie jakiejś opozycji ma: meow,uniques,4business i screamz. o ile połączą sie jakoś i będą mieć conajmniej 5 aktywnych party, bo to minimum żeby robić wszystkie epiki i ważne instancje na GF.